Strandbede
 
- om sankning og anvendelse af urterne
 
 
 
 
 
 

Det sker

Uge 8 2020
 
Uanset hvor vådt og gråt det har været og er udenfor så har stemningen været helt i top indenfor i Det Vilde Køkken i Klint - både blandt gæster og personale. Vi er rørte og stolte over at være en del af denne gode ånd der hersker i huset.
Torsdag er der lukket da vi er ude som gæstekokke.
Fredag og lørdag ryger vi slethvar fra Odden Fisk til forretterne - der servers med spidskål og tre friske strandurter - strandvejbred, strandasters og kokleare.
Hovedretten er ung-okse af krydsningen Herford/Jersie fra Frenderupgård, ovnbagte Dittakartofler og bagte tomater med ramsløg.
Desserten er æbler og roser på mørdej med Chantilly creme

Søndagsbrunchen er allerede velbesøgt og nu på søndag kulminerer hyggen i spisehuset, når om eftermiddagen holder fastelavnsfest  efter katten er blevet slået af tønden med Klint Bylaug kl. 14.00 på sportspladsen.

Igen i år bider børnene til bolle om et gavekort til brunch for to.
 
 
Tirsdag d. 11.2 kl 19.00 
afholder Odsherreds Bi-gruppe gratis foredrag om
Dagsommerfugle og andre dagflyvere fra Korevlerne til Høve strand

I over 50 år har jeg - Peter Carlsen - tilbragt mine somre og mere til i Odsherred. I al den tid har jeg interesseret mig for sommerfuglene i området. Fra 1968 til 1975 samlede jeg intensivt og har efter køb af sommerhus på Jyderup Lyng i 2000 igen iagttaget faunaen i området indgående.

I foredraget vil jeg fortælle om om de mange arter, der er knyttet til strandengene, lyngegnene og skovene i området. Jeg vil komme ind på hvilke arter vi har tabt og nogle af årsagerne til ændringerne i områdets artssammensætning. Også de senere års stigende interesse for naturpleje og dens virkninger vil jeg komme ind på.

Foredraget illustreres af egne fotos af de allerfleste arter og deres levesteder.

Det Vilde Køkken i Klint lægger gratis lokale til foredraget og håber at du vil købe kaffe og kage eller noget at drikke til at dække udgifterne til husholdningen.
 
Husk at du kan også finde os på Facebook.

Bordbestilling kun på telefon 5048 4564
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Husk nu at se efter at I ikke får forkerte planter med i kurven når I samler ramsløg -
På billedet øverst er det kun det ene af de store blade der er ramsløg - det andet er dansk arum, der kan give grimme ætsninger i svælg og spiserør.
De kendes fra hinanden på duften.
Det Vilde Køkken v/ Anna Stoltz Andersen og Jørgen Stoltz | CVR: 37599794 | Klintvej 158 B, 4500 Nykøbing Sj  | Tlf.: +45 50484564 | nusia2112@yahoo.dk
 
 
Sidst opdateret 17.02.2020